Представете си, че прокуратурата поиска имунитета на Бойко Борисов. Тогава какво

...
Представете си, че прокуратурата поиска имунитета на Бойко Борисов. Тогава какво
Коментари Харесай

Иво Инджов: Ако прокуратурата поиска имунитета на Борисов, тогава какво ще прави ПП-ДБ?

Представете си, че прокуратурата изиска имунитета на Бойко Борисов. Тогава какво прави " Продължаваме промяната “ и " Демократична България “ – гласоподава кардинално за предоставяне на имунитета, въздържа се или поддържа, което не мога да си го показва, т.е. пази Борисов. Това разяснява в предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " Фокус " специалистът по политически връзки доцент Иво Инджов.

" Ще възникне напрежение, което ще се отрази на връзките в тази огромна коалиция, и е доста мъчно да се рискова. Не се знае дали ще има безоблачни връзки в границите на тези девет месеца ", добави Инджов. Според него е изцяло обикновено след тези девет месеца ГЕРБ да кажат: " Ами ние бяхме излъгани и в този момент желаеме да отидем на избори, тъй като към този момент – там, каквото би трябвало – приехме механизма за надзор на основния прокурор, задвижени са законите с Плана за възобновяване и развиване, имаме триумфи и във външнополитически проект. Нека в този момент да си премерим силите на избори “.

По думите на специалиста няма никаква гаранция, че след 9 месеца ще се осъществен предварителните сделки, свързани с ротационното ръководство.

" На този стадий не знаем по какъв начин новото съглашение ще се отрази на локалните избори. Ако " Продължаваме промяната “ – " Демократична България “ бяха останали в съпротива, сигурно щяха да вземат най-важните огромни градове. Сега, когато са на процедура в коалиция с ГЕРБ, много по-трудно ще стимулират своите електорати да гласоподават против градоначалниците на ГЕРБ, въпреки че към този момент има някаква инерция, доста от кметовете на ГЕРБ са изхабени, с доста мандати и даже да не са въвлечени в корупционни покупко-продажби, им е пристигнало времето да бъдат заменени по силата на естествената промяна. И нищо чудно София да бъде взета от " Продължаваме промяната “ и " Демократична България “, Пловдив – може би. За Варна не съм сигурен, само че най-вероятно няма да има някаква основна смяна, откакто се съюзиха с ГЕРБ ", предвижда доцент Инджов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР